Ik voel me druk

Jongeren en jongvolwassenen

Ik voel me druk

Ben jij niet te stoppen? Ben jij druk tijdens de les en leidt van alles je af? Dan heb je misschien aandachts-en of concentratieproblemen

Altijd druk

Als je te druk bent, ben je in je hoofd druk en onrustig. Je bent altijd in beweging, zelfs als je op een stoel zit. Dan zit je op je stoel heen en weer te wippen of je gaat steeds weer anders zitten. Of je zit steeds met een pen in je handen te friemelen. Je bent daarbij heel erg impulsief. Als jij bedenkt dat je zin hebt om te gaan sporten, wil je direct gaan. Je kunt niet even rustig afwachten.

Snel afgeleid

Maar je bent niet alleen druk. Je reageert ook direct op alles wat in je omgeving gebeurt. Als je vriend of vriendin een verhaal vertelt, dan ben jij in gedachten overal en nergens. Je ziet een auto voorbij rijden, hoort een kind huilen of ziet iemand voorbij lopen op straat. Op al die dingen wil je reageren. Dan begin je ineens midden in het verhaal van die vriend of vriendin over wat je ziet of hoort. Ook op school of werk kun je je moeilijk concentreren, omdat je snel afgeleid bent. Daardoor krijg je soms opdrachten niet af of maak je onnodig fouten.

Praten

Ook als je praat, doe je dat snel en met veel handgebaren. Je bent voor anderen flink aanwezig. Soms praat je ineens door iemand anders heen of voor je beurt als je in de klas zit. Ook reageer je heel direct. Als je een vraag krijgt, gooi je er al een antwoord uit, voor je er goed over na hebt gedacht.

Rommelig

Doordat je zo druk bent, raak je snel iets kwijt. Je hebt je sleutels ergens zonder na te denken neergelegd en dan ben je daarna weer een tijd aan het zoeken voor je ze teruggevonden hebt. Organiseren vind je lastig. Daarom is het op je kamer vaak rommelig en vind je het moeilijk om dingen goed te plannen.

Buro3o helpt

Als je druk bent, kan je daar in het dagelijks leven veel last van hebben. Je kunt je op school slecht concentreren of je bent nogal impulsief. Buro3o kan je helpen.

Ben je druk en zoek je hulp, neem dan contact met ons op

« terug naar Jongeren en jongvolwassenen