Ik voel me anders

Wanneer je je anders voelt...

Speel jij niet zo vaak met andere kinderen? Omdat je niet altijd snapt wat ze bedoelen. Voel jij je anders dan anderen?

Misschien vind jij met andere kinderen spelen moeilijk. Je snapt bijvoorbeeld niet waarom een kind naar je kijkt of wat hij tegen je zegt. Er gebeurt zoveel om je heen. Je weet daarom soms niet wat je moet doen. Daardoor word je boos of juist heel stil. Maar wat heb je dan? Dat kun je hieronder lezen.

Napraten

Maar wat moet je doen als iemand tegen je praat. Dat is best lastig. Want je hebt niet altijd door dat een kind een grapje maakt. Je denkt vaak dat iets serieus is. Je praat andere mensen vaak na. Als je mama hebt horen zeggen dat oma altijd zo zeurt. Dan zeg je dat zelf ook op precies dezelfde manier.

Ook vind je spreekwoorden moeilijk. Als de juf zegt dat een kind de kat uit de boom kijkt. Dan kijk jij naar buiten naar de bomen. Je probeert de kat te vinden. Terwijl het spreekwoord betekent dat een kind rustig wacht wat er gaat gebeuren.

Nieuwe dingen

Jij hebt een hekel aan nieuwe dingen. Als papa of mama nieuwe schoenen voor je hebben gekocht. Dan wil je die eerst niet aan. En als je zomaar ineens ergens naartoe moet, dan vind je dat niet leuk. Jij wilt van tevoren weten wat je die dag gaat doen.

Onhandig

Misschien ben je soms wat onhandig.  Je loopt soms ineens tegen een stoel aan en in sport ben je niet zo goed. Ook kan het zo zijn dat je ineens je beker met drinken laat vallen.

Harde geluiden

Vind jij het in de klas of thuis erg druk? Vind jij hard geluid niet fijn? Dat kan een reden zijn dat je liever alleen bent. Omdat je in een groep niet weet naar wie je moet luisteren. Want je hoort zoveel.

Alleen spelen

Dan is het veel fijner alleen te spelen. Lekker alleen op je kamer met je auto's of je poppen. Of misschien speel jij het liefst de hele dag met iets anders. En praat je daar veel over. Bijvoorbeeld over gamen, dinosaurussen, barbies of technisch lego.

Buro3o helpt je

Soms is het wel belangrijk dat je wat gemakkelijker met andere mensen praat. Je kunt van andere kinderen en je ouders veel leren. Buro3o kan je helpen, zodat praten en spelen wat gemakkelijker gaat.

Buro3o kan je helpen als je je anders voelt. Wij kunnen samen met jou bedenken wat je moet doen als je je anders voelt. Ook kunnen wij je uitleggen hoe het komt dat je je anders voelt.

« terug naar Kinderen